1. Mapon Help Center
  2. Pirmie soļi
  3. Konta un lietotāju pārvaldība

Kā izveidot lietotāja pieejas tiesību grupas?

Lietotāju pārvaldība ir pieejama esošajiem lietotājiem ar administratora vai neierobežotas pieejas tiesībām.

Par lietotāju pieejas tiesību grupām


Lietotāju pieejas tiesību grupas ir dažādu pieejas tiesību sagataves, kuras var saglabāt un piešķirt vairākiem lietotājiem vienlaicīgi.

Izmantojot lietotāju pieejas tiesību grupas, var ievērojami optimizēt un atvieglot lietotāja izveides procesu, izslēdzot nepieciešamību manuāli pievienot katru pieeju atsevišķi jaunam lietotājam.

Izveidot jaunu pieejas tiesību grupu


Jaunas pieejas tiesību grupas izveides princips ir tāds pats kā pieejas tiesību izvēle lietotājiem ar ierobežotu piekļuvi. Izvēlei būs pieejamas tās pašas sadaļas un iestatījumi. 

  1. Atrodi un atver Uzstādījumi >> Lietotāji, lai piekļūtu lietotāju pārvaldīšanai.

  2. Nospied uz PĀRVALDĪT PIEEJAS TIESĪBU GRUPAS un pēc tam uz IZVEIDOT JAUNU, lai sāktu veidot pieejas tiesību grupu.

  3. Izvēlies pieejas tiesību grupai atbilstošu nosaukumu, lai vēlāk to varētu ērti pārvaldīt. Pēc tam nospied uz pogas TĀLĀK, lai turpinātu.

  4. Izvēlies, kuri transportlīdzekļi, autovadītāji, objekti un atļaujas būs pieejami lietotājiem ar šo pieejas tiesību grupu. Katrā solī pēc veiktajām izmaiņām spied TĀLĀK.

  5. Pēc pieejas tiesību izvēles tiks parādīts izvēlēto atļauju kopsavilkums. Tu vari nospiest uz pogas Labot, lai veiktu jebkādas izmaiņas pieejas tiesībās, vai nospiest uz pogas SAGLABĀT, lai pabeigtu pieejas tiesību grupas izveidi.

Pieejas tiesību grupas piemērošana


Pieejas tiesību grupas var izmantot jebkurā laikā, gan veidojot jaunu lietotāju, gan labojot esošo lietotāju pieejas tiesības.

  1. Izvēlies sadaļu Pieejas tiesības un izvēlies veidu Pēc pieejas tiesību grupas.
  2. Parādīsies izvelne ar sarakstu. Izvēlies vienu no iepriekš izveidotajām pieejas tiesību grupām un nospied uz SAGLABĀT.

Dzēst pieejas tiesību grupu


Pieejas tiesību grupu var dzēst jebkurā laikā. Pēc tās izdzēšanas pieejas tiesības, kas tika piemērotas lietotājiem, nepazūd. Lietotājam piemērotās tiesības saglabāsies, taču tās tiks atspoguļotas kā pielāgotas.

  1. Nospied uz PĀRVALDĪT PIEEJAS TIESĪBU GRUPAS un pēc tam uz Dzēst.

  2. Kad tiek parādīts apstiprinājuma logs, apstiprini, spiežot “JĀ, DZĒST”, ja esi pārliecināts par pieejas tiesību grupas dzēšanas nepieciešamību.